Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia owsiane ciasteczka, idealne do schrupania o każdej porze. Jeżeli nie przepadacie za smakiem wypieków ,,razowych", zamieńcie mąkę pełnoziarnistą na zwykłą pszenną. Wiadomo jednak, że w przedstawionej przeze mnie wersji ciastka są dużo zdrowsze. Idealne do kawki czy kakao, na przegryzkę, gdy dopadnie nas chęć na coś słodkiego.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3259
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 312
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 180
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3259
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 312
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 180
Składniki
Na szerokiej patelni roztapiamy masło, wsypujemy płatki owsiane i cukier. Całość podsmażamy tak długo, aż płatki zbrązowieją i staną się chrupiące. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i przyprawę do piernika.
Do miski od miksera wsypujemy przestudzone płatki owsiane, mąkę z dodatkami, wbijamy 3 jajka i miksujemy do uzyskania jednolitej, zbitej masy. Na końcu dodajemy żurawinę.
Z ciasta formujemy płaskie ciastka, pieczemy 12 minut w 180*C przy funkcji termoobiegu.
zdj