Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia owsiane ciasteczka, idealne do schrupania o każdej porze. Jeżeli nie przepadacie za smakiem wypieków ,,razowych", zamieńcie mąkę pełnoziarnistą na zwykłą pszenną. Wiadomo jednak, że w przedstawionej przeze mnie wersji ciastka są dużo zdrowsze. Idealne do kawki czy kakao, na przegryzkę, gdy dopadnie nas chęć na coś słodkiego.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5683
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5683
Składniki
Na szerokiej patelni roztapiamy masło, wsypujemy płatki owsiane i cukier. Całość podsmażamy tak długo, aż płatki zbrązowieją i staną się chrupiące. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i przyprawę do piernika.
Do miski od miksera wsypujemy przestudzone płatki owsiane, mąkę z dodatkami, wbijamy 3 jajka i miksujemy do uzyskania jednolitej, zbitej masy. Na końcu dodajemy żurawinę.
Z ciasta formujemy płaskie ciastka, pieczemy 12 minut w 180*C przy funkcji termoobiegu.
zdj