Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienkie, delikatne ciasto naleśnikowe
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 98
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 135
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 63
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 98
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 135
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 63
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Zimne mleko przelać do garnka, dodać zimną wodę, mąkę, jajka, rozpuszczone masło, cukry, sól. Miksować do połączenia składników, do gładkiej masy. Ciasto przed smażeniem chłodzić w lodówce minimum godzinę. Smażyć na złoto na średnim ogniu.