Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pianka czterokolorowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Żelatynę rozpuścić w szklance ciepłej wody, odstawić, by napęczniała, wymieszać. Jajka sparzyć, dwa całe utrzeć mikserem z 1/3 szklanki cukru, aromatem cytrynowym i 1/3 żelatyny, wylać na dno wysmarowanej masłem tortownicy, odstawić na pół godziny do lodówki.
Pozostałe jajka utrzeć z 1/3 szklanki cukru i kakao, dodać aromat migdałowy i 1/3 żelatyny, wylać na zastygniętą masę cytrynową, odstawić do stężenia.
Śmietankę ubić z resztą cukru i żelatyny, dodać odrobinę aromatu migdałowego, wylać na zastygniętą masę kakaową, odstawić do stężenia.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu (użyć o 100 ml mniej wody), wylać połowę na wierzch deseru, rozłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać resztą galaretki, ostudzić. Udekorować listkami mięty.
Deser wymaga długiego chłodzenia, więc najlepiej przyrządzić go wieczorem. Z miętą dobry na upał.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium