Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , delikatna pianka z niespodzianką ... polecam na deser po uroczystym obiedzie lub do kawki ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć nierówno część ptasiego mleczka.Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić,aby lekko przestygła.Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wrzątku dodając żelatynę. Do naczynia wlać mleko i zmiksować ze śnieżką na puszystą masę, wlać przestudzoną czekoladę i galaretkę.Zmiksować.Przelać piankę do formy i poukładać resztę ptasiego mleczka. Wstawić deser do lodówki na kilka godzin,najlepiej na noc.
SMACZNEGO