Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodają po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie stopniowo dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, połączyć z masą jajeczną, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut.
Borówki zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny. Wsypać galaretkę, wymieszać, przetrzeć przez sito, schłodzić.
Zimną śmietanę i serek włożyć do miski, dodać cukier puder. Całość miksować aż składniki się połączą, zaczynając od najniższych obrotów.
Jedną czwartą białego kremu odłożyć w chłodne miejsce a resztę połączyć z większą połową tężejącego musu.
Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Na jeden wyłożyć krem borówkowy i przykryć drugim blatem.
Na wierzch wyłożyć pozostały biały krem, ozdobić resztą odłożonego musu i dowolnymi owocami. Torcik przed podaniem schłodzić w lodówce.