Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106866
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2066
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106866
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2066
Składniki
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodają po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie stopniowo dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, połączyć z masą jajeczną, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut.
Borówki zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny. Wsypać galaretkę, wymieszać, przetrzeć przez sito, schłodzić.
Zimną śmietanę i serek włożyć do miski, dodać cukier puder. Całość miksować aż składniki się połączą, zaczynając od najniższych obrotów.
Jedną czwartą białego kremu odłożyć w chłodne miejsce a resztę połączyć z większą połową tężejącego musu.
Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Na jeden wyłożyć krem borówkowy i przykryć drugim blatem.
Na wierzch wyłożyć pozostały biały krem, ozdobić resztą odłożonego musu i dowolnymi owocami. Torcik przed podaniem schłodzić w lodówce.