Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 31
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 101
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 31
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 101
Składniki
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodają po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie stopniowo dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, połączyć z masą jajeczną, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut.
Borówki zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny. Wsypać galaretkę, wymieszać, przetrzeć przez sito, schłodzić.
Zimną śmietanę i serek włożyć do miski, dodać cukier puder. Całość miksować aż składniki się połączą, zaczynając od najniższych obrotów.
Jedną czwartą białego kremu odłożyć w chłodne miejsce a resztę połączyć z większą połową tężejącego musu.
Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Na jeden wyłożyć krem borówkowy i przykryć drugim blatem.
Na wierzch wyłożyć pozostały biały krem, ozdobić resztą odłożonego musu i dowolnymi owocami. Torcik przed podaniem schłodzić w lodówce.