Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności łatwości. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5438
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1018
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5438
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1018
Składniki
Zagotować mleko z cukrem i kokosem, odlać pół szklanki, w której roztrzepać żółtka z mąką i ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem na puch.
Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie i kąpieli wodnej (lepiej się rozpuszcza). Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią galaretkę.
Przełożenie ciasta: Biszkopt--- połowa masy--- pokrojony ananas--- druga część masy--- pianka--- starta czekolada. Do lodówki, aby się przegryzło.