Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które u mnie w domu wszyscy uwielbiają.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135765
Pychota. Polecam.
Odsłon: 499
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14320
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6298
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135765
Pychota. Polecam.
Odsłon: 499
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14320
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6298
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodawać po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka, wsypać proszek, budyń i mąkę. Ciasto podzielić na dwie równe części. Keksówkę wysmarować masłem, wyłożyć jedną część ciasta na nią świeże pokrojone śliwki i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 40 minut w temperaturze 160 stopni.