Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone jabłka z sernikowym nadzieniem to ciepły deser, który sprawdzi się idealnie na chłodne, jesienne dni. Przepis na tę przekąskę jest łatwy i szybki, a połączenie jabłka i sera smakuje wyśmienicie. Już w trakcie pieczenia poczujesz aromatyczny zapach pieczonych jabłek. Połączenie jabłecznika i sernika? Od teraz jest to możliwe dzięki deserowi w postaci pieczonych jabłek z sernikowym nadzieniem. Możesz wykorzystać jabłka z własnego sadu, nadziać je serem z dodatkami i włożyć do piekarnika. Dla jeszcze lepszego smaku warto udekorować przysmak orzechami i słodkim sosem według uznania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5749
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12379
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5210
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5749
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12379
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5210
Składniki
Odkrój górną część jabłek i wydrąż ich środek za pomocą dużej łyżki lub małej gałkownicy. Umieść serek śmietankowy w misce. Dodaj do niego cukier, jajko, cynamon i miód. Wszystkie składniki wymieszaj.
Powstałą masą wypełnij środek jabłek i przykryj je “czapeczkami” z górnej części jabłek. Umieść jabłka w piekarniku na papierze do pieczenia.
Piecz jabłka w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut.
Po upieczeniu ostrożnie przełóż jabłka na talerz, zdejmij “czapeczki” i udekoruj środek jabłek orzechami i sosem karmelowym.
Na koniec przykryj nadzienie “czapeczkami”. Jabłka z nadzieniem sernikowym możemy też polać na wierzchu sosem karmelowym, choć nie jest to konieczne. Ich smak bardzo dobrze komponuje się z lodami o smaku waniliowym lub śmietankowym.