Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jakiś czas temu widziałam jak w sieci krążą przepisy na pączki ale nie smażone a pieczone w piekarniku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44774
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44774
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Składniki
Mleko lekko podgrzać, dodać dwie łyżki cukru i rozkruszone drożdże. Wymieszać i zostawić do podrośnięcia. Masło roztopić i schłodzić w osobnym rondelku. Obie mąki przesiać do miski z solą i dodać resztę cukru, wlać rozmącone jajka, wymieszać. Gdy drożdże z mlekiem wyrosną dodać je do maki i wymieszać a następnie wlać jeszcze płynne masło i wyrobić elastyczne i gładkie ciasto. Przykryć je ściereczką i zostawić do podwojenia objętości. Gdy to nastąpi borówki i jagody oprószyć mąką a ciasto podzielić na 16 części. Każdą z nich rozpłaszczyć na dłoni i na środek ciasta kłaść po łyżce jagód z borówkami. Formować okrągłe pączki i układać je łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.. Zakryte ściereczką zostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrosną piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem, a potem wystudzić. Z cukru pudru i malinowego soku utrzeć lukier i każdy pączek polać nim.