Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki "piegowate", bo z dodatkiem tartej czekolady mlecznej, która w połączeniu z jasnym ciastem tworzy na babeczce piegi ;)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 541
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 541
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do jaja wlać amaretto.Wymieszać. Dodać stopione masło i mleko, wymieszać ręcznie. Następnie dodać czekoladę startą na dużych oczkach i produkty suche, połączyć ze sobą. Do papilotek kłaść po łyżce ciasta, grubym plasterku umytej truskawki i ponownie łyżka ciasta.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Przed podaniem babeczki ostudzić. Smacznego!