Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki "piegowate", bo z dodatkiem tartej czekolady mlecznej, która w połączeniu z jasnym ciastem tworzy na babeczce piegi ;)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7236
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2688
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7236
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2688
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do jaja wlać amaretto.Wymieszać. Dodać stopione masło i mleko, wymieszać ręcznie. Następnie dodać czekoladę startą na dużych oczkach i produkty suche, połączyć ze sobą. Do papilotek kłaść po łyżce ciasta, grubym plasterku umytej truskawki i ponownie łyżka ciasta.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Przed podaniem babeczki ostudzić. Smacznego!