Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki "piegowate", bo z dodatkiem tartej czekolady mlecznej, która w połączeniu z jasnym ciastem tworzy na babeczce piegi ;)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 23
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10302
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 913
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 23
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10302
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 913
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do jaja wlać amaretto.Wymieszać. Dodać stopione masło i mleko, wymieszać ręcznie. Następnie dodać czekoladę startą na dużych oczkach i produkty suche, połączyć ze sobą. Do papilotek kłaść po łyżce ciasta, grubym plasterku umytej truskawki i ponownie łyżka ciasta.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Przed podaniem babeczki ostudzić. Smacznego!