Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto mój kolejny ukłon dla sezonu śliwkowego:). Ciasto, które tak zasmakowało domownikom, że poprosili o jego powtórzenie. Pyszne, wilgotne a mak zaskakująco dobrze wpasowuje się w całość.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16197
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16197
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4945
Składniki
Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku, oraz mleko, nadal miksujemy. Cały czas miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem.
Formę o wymiarach 30x25cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę, na to układamy śliwki przekrojone na pół i pozbawione pestek (koniecznie skórką do dołu, rozcięciem do góry). Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut, do suchego patyczka.