Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne świąteczne pierniczki z lukrem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Zmiksować masło z cukrem, jajkami, żółtkami i śmietaną. Przesiać mąkę z kakao, sodą, proszkiem i przyprawami.Zmiksować na niższych obrotach miksera. Potem zagnieść i podzielić na części.
Wałkować na grubość 3 mm.i wykrawać foremką ciasteczka.
Układać na blaszkę posmarowaną, albo wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w 175* ok. 10 min.(sprawdzać, bo zależy od pieca i grubości ciasteczek.)
Po upieczeniu, zsuwać na inną blaszkę, aby ostygły.
lukier-Cukier puder utrzeć z gorącą wodą, dodając ją stopniowo. Można dodać jakiś aromat. Ma mieć konsystencję gęstą lejącą. Przelać do rożka i malować ciastka, wg własnej fantazji. Od razu dodając dekoracje, bo lukier zastyga.
Odkładać do zastygnięcia. Przechowywać w pudełku.