Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3991
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 367
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 946
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3991
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 367
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 946
Składniki
W garnku roztopić masło i podgrzać razem z miodem. Odstawić do przestudzenia.
Do miski wsypać przesianą mąkę, przesiany cukier puder, sodę oczyszczoną, sól, kakao i przyprawę do pierników. Wszystko wymieszać najlepiej rózgą by spulchnić mąkę.
Do miski z sypkimi składnikami wlać przestudzone masło z miodem, dodać jajko i wyrobić najlepiej mikserem do połączenia się składników. Ciasto powinno być jednolite i miękkie. 2 jajka które pozostały oddzielamy w dwa pojemniki białka wstawić do lodówki do schłodzenia. żółtka rozbełtać
Stolnice podsypać mąką i przełożyć ciasto. Rozwałkować na cienki placek około 0,5 cm grubości i wykrawać ciastka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przesmarować delikatnie żółtkami i piec około 10 min w temperaturze 180 stopni.
lukier do schłodzonych białek dodać szczyptę soli kilka kropel cytryny i 4 szklanki cukru pudru zmiksować . opcjonalnie można dodać barwnik wtedy dodajemy więcej cukru pudru