Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązek każdego domu w okresie Świąt Bożego Narodzenia .
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3720
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 682
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3720
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 682
Składniki
Mąkę wsypać do miski i wymieszać z sodą oczyszczoną . W wysokim garnku o grubym dnie rozpuścić margarynę , miód , cukier . Zagotować , dodać cynamon , kakao , przyprawę do piernika i dżem . Wlać gorące do mąki i wymieszać ( uwaga gorące ! ) . Po wyrobieniu ciasta dodać jajka i dalej wyrabiamy na jednolitą masę . Zimne ciasto wstawić do chłodnego miejsca lub do lodówki na około12 godzin .
Po tym czasie rozwałkować i wycinać pierniki .
Piec na blaszce wysmarowanej margaryną , około 10 - 15 minut w temperaturze 170 - 175º C .
Po wystudzeniu można polukrować .