Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązek każdego domu w okresie Świąt Bożego Narodzenia .
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1903
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421230
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1990
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1903
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421230
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1990
Składniki
Mąkę wsypać do miski i wymieszać z sodą oczyszczoną . W wysokim garnku o grubym dnie rozpuścić margarynę , miód , cukier . Zagotować , dodać cynamon , kakao , przyprawę do piernika i dżem . Wlać gorące do mąki i wymieszać ( uwaga gorące ! ) . Po wyrobieniu ciasta dodać jajka i dalej wyrabiamy na jednolitą masę . Zimne ciasto wstawić do chłodnego miejsca lub do lodówki na około12 godzin .
Po tym czasie rozwałkować i wycinać pierniki .
Piec na blaszce wysmarowanej margaryną , około 10 - 15 minut w temperaturze 170 - 175º C .
Po wystudzeniu można polukrować .