Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 263
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 206
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 674
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 263
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 206
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 674
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sodę, przyprawę do piernika, masło, jaja, cukier puder, waniliowy, miód. Zagnieść.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm. Wykrawać dowolne kształty (ja używam świątecznych foremek). Układać na blasze posmarowanej margaryną i piec w ok. 160^ przez ok. 10 minut (aż się zrumienią). Zdjąć z blaszki. Jak wystygną przełożyć według uznania marmoladą, dżemem lub konfiturą, polać polewą i posypać kolorowymi koralikami. Ja używam marmolady twardej wieloowocowej, białej polewy i kolorowej posypki. Pierniczki dobrze jest zamknąć w jakimś szczelnym pojemniku aby przeszły. Bardzo długo zachowują świeżość i są wtedy najpyszniejsze:)