Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wigilii zostało kilka dni, a ty jeszcze nie masz upieczonych pierniczków? Spokojnie, skorzystaj z naszego przepisu na ciasteczka last minute, nie muszą leżakować, możesz zjadać się nimi od razu po upieczeniu.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5911
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1370
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12709
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5911
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1370
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12709
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z cukrem pudrem, kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia.
Do suchych składników wlej przestudzone masło, dodaj miód, jogurt naturalny i wbij jajko. Z masy wyrób ciasto.
Gotowe podziel na mniejsze części. Każdą z nich rozwałkuj i wykrawaj ulubione kształty.
Piecz w 180 stopniach przez 10-12 minut.