Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wigilii zostało kilka dni, a ty jeszcze nie masz upieczonych pierniczków? Spokojnie, skorzystaj z naszego przepisu na ciasteczka last minute, nie muszą leżakować, możesz zjadać się nimi od razu po upieczeniu.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13689
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13689
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1194
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z cukrem pudrem, kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia.
Do suchych składników wlej przestudzone masło, dodaj miód, jogurt naturalny i wbij jajko. Z masy wyrób ciasto.
Gotowe podziel na mniejsze części. Każdą z nich rozwałkuj i wykrawaj ulubione kształty.
Piecz w 180 stopniach przez 10-12 minut.