Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wigilii zostało kilka dni, a ty jeszcze nie masz upieczonych pierniczków? Spokojnie, skorzystaj z naszego przepisu na ciasteczka last minute, nie muszą leżakować, możesz zjadać się nimi od razu po upieczeniu.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6956
Polecam.
Odsłon: 108
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5258
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2373
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6956
Polecam.
Odsłon: 108
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5258
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2373
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z cukrem pudrem, kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia.
Do suchych składników wlej przestudzone masło, dodaj miód, jogurt naturalny i wbij jajko. Z masy wyrób ciasto.
Gotowe podziel na mniejsze części. Każdą z nich rozwałkuj i wykrawaj ulubione kształty.
Piecz w 180 stopniach przez 10-12 minut.