Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wigilii zostało kilka dni, a ty jeszcze nie masz upieczonych pierniczków? Spokojnie, skorzystaj z naszego przepisu na ciasteczka last minute, nie muszą leżakować, możesz zjadać się nimi od razu po upieczeniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 55
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4130
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 55
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4130
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z cukrem pudrem, kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia.
Do suchych składników wlej przestudzone masło, dodaj miód, jogurt naturalny i wbij jajko. Z masy wyrób ciasto.
Gotowe podziel na mniejsze części. Każdą z nich rozwałkuj i wykrawaj ulubione kształty.
Piecz w 180 stopniach przez 10-12 minut.