Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja interpretacja pierniczków Katarzynek jest mocno piernikowa, pachnąca cynamonem i imbirem. Są przy tym mięciutkie i bardzo wilgotne. W szczelnie zamkniętym pomieszczeniu mogą poleżeć nawet do tygodnia. Gwarantuje wam jednak, że znikną wcześniej.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1511
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7373
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2871
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1511
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7373
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2871
Składniki
Miód wraz cukrem i masłem rozpuszczam. Studzę. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiewamy. Do przesianych składników dodaję przestudzony miód i jajko. Zagniatam gładkie ciasto. Ciasto umieszczam w lodówce na 1 godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję i wykładam na stolnicę. Rozwałkowuję ciasto na grubość około 2 cm. Wykrawam gwizdki i inne dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 10-12 minut w 180 stopniach. Studzę. Wystudzone ciasteczka dekoruję kremem dekoracyjnym.