Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i wyjątkowo smaczne. Wielką zaletą tych pierniczków jest to, ze można je upiec nawet dzień przed Świętami i będą mięciutkie. Moje dzieciaki je uwielbiają.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 307
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 124
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20539
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 307
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 124
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20539
Składniki
Masło siekamy z mąką. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na noc w lodówce.
Wałkujemy ciasto na grubośc ok. 0,5cm i wykrawamy pierniczki. Pierniczki można udekorowac posypkami przed włożeniem do pieca.
Pieczemy w temp. 180 C ok. 10 - 15 minut.
Gotowe pierniczki ozdabiamy lukrem, czekoladą, w zależności od polotu :)