Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i wyjątkowo smaczne. Wielką zaletą tych pierniczków jest to, ze można je upiec nawet dzień przed Świętami i będą mięciutkie. Moje dzieciaki je uwielbiają.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 170
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 389
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 439
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 170
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 389
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 439
Składniki
Masło siekamy z mąką. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na noc w lodówce.
Wałkujemy ciasto na grubośc ok. 0,5cm i wykrawamy pierniczki. Pierniczki można udekorowac posypkami przed włożeniem do pieca.
Pieczemy w temp. 180 C ok. 10 - 15 minut.
Gotowe pierniczki ozdabiamy lukrem, czekoladą, w zależności od polotu :)