Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniki przygotowane według tego przepisu idealnie nadają się do powieszenia na choinkę. Są kruche, cienkie i zachowują swój kształt podczas pieczenia.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7011
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30558
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29284
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7011
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30558
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29284
Składniki
A garnku podgrzej masło, cukier i miód. Od czasu do czasu wymieszaj. Zdejmij z ognia i odstaw na 30 minut. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i przyprawami. Powoli dodawaj masę miodową, wymieszaj. Zagnieć ciasto. Owiń je w folię spożywczą. Schłódź w lodówce (przez min. 2 godziny). Nagrzej piekarnik do 175 stopni C. Odrywaj po kawałku ciasta, rozwałkuj. Za pomocą foremek wycinaj dowolne kształty. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 8 minut. Pierniczki są od razu zdatne do spożycia. Najlepiej przechowuj je w szczelnie zamkniętych pojemnikach.