Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie pierniczki ,które znikają z choinki w mgnieniu oka. Cudowny zapach roznosi się przy pieczeniu tych pysznych pierniczków. Dzieci uwielbiają dekorować ,takie świąteczne ciasteczka.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 976
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4598
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1245
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 976
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4598
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1245
Składniki
Masło rozpuścić z miodem i ekstraktem waniliowym. Dodać kakao i przyprawę ,wszystko to zamieszać rózgą , aż do połączenia się składników. Studzimy. Mąkę przesiać do dużej miski lub na stolnicę, dodać sodę oczyszczoną oraz cukier, zrobić wgłębienie w mące wbić jajka mieszać drewniana łyżka i stopniowo wlewać płynne masło z miodem ..Następnie zagniatamy ciasto ,robimy kulę owijamy w folie i wstawiamy do lodówki na 1 godz. Ciasto wałkujemy na grubość 5 mm. Wycinamy foremkami ciasteczka i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 10 do 12 minut. Uwaga, każdy piekarnik inaczej piecze . Jeśli chcemy pierniki powiesić na choince to przed pieczeniem należy zrobić dziurkę patyczkiem od szaszłyków .Ostudzone pierniczki dekorujemy lukrem cytrynowym . Możemy takie pierniczki przyozdobić innymi dekoracjami . Pierniczki możemy ładnie zapakować i dać prezencie bliskiej nam osobie. Życzę udanych wypieków oraz Wesołych Świat Bożego Narodzenia.