Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie pierniczki ,które znikają z choinki w mgnieniu oka. Cudowny zapach roznosi się przy pieczeniu tych pysznych pierniczków. Dzieci uwielbiają dekorować ,takie świąteczne ciasteczka.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 138
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 749
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 138
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 749
Składniki
Masło rozpuścić z miodem i ekstraktem waniliowym. Dodać kakao i przyprawę ,wszystko to zamieszać rózgą , aż do połączenia się składników. Studzimy. Mąkę przesiać do dużej miski lub na stolnicę, dodać sodę oczyszczoną oraz cukier, zrobić wgłębienie w mące wbić jajka mieszać drewniana łyżka i stopniowo wlewać płynne masło z miodem ..Następnie zagniatamy ciasto ,robimy kulę owijamy w folie i wstawiamy do lodówki na 1 godz. Ciasto wałkujemy na grubość 5 mm. Wycinamy foremkami ciasteczka i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 10 do 12 minut. Uwaga, każdy piekarnik inaczej piecze . Jeśli chcemy pierniki powiesić na choince to przed pieczeniem należy zrobić dziurkę patyczkiem od szaszłyków .Ostudzone pierniczki dekorujemy lukrem cytrynowym . Możemy takie pierniczki przyozdobić innymi dekoracjami . Pierniczki możemy ładnie zapakować i dać prezencie bliskiej nam osobie. Życzę udanych wypieków oraz Wesołych Świat Bożego Narodzenia.