Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w postaci lukru czy czekolady, takie suche, maczane w gorącej herbacie lub kawie smakują mi najbardziej. Oczywiście, po upieczeniu gorące pierniczki można polukrować.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4869
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29546
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19087
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 871
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4869
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29546
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19087
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 871
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, orzechy, przyprawę do piernika i cynamon wymieszać. Margarynę z miodem rozpuścić na wolnym ogniu, ciągle mieszając do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie ostudzić i stopniowo połączyć z suchymi składnikami. Na końcu dodać wódkę. Wyrobić jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do lodówki na około godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm, foremką wykrawać ciastka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z zachowaniem większych odstępów. Ciastka piec w 170 stopniach przez 12-15 minut.