Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki które są mięciutkie, rozpływają się w ustach i pięknie pachną a ciasto nie potrzebuje leżakować.
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 30
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 60
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 39
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 30
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 60
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 39
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Będzie się lekko lepić ale nie dodajemy mąki. Następnie lekko podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy na grubość ok 4-5 mm. Następnie wycinamy dowolne kształty i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w zależności od ich wielkości 8-10 minut.
Pierniczki możemy polać gorącą czekoladą albo lukrem w zależności od tego jakie lubimy bardziej.