Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, doskonałe jako dekoracja świątecznego stołu lub choinki chyba, że wcześniej zjedzą je dzieci
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 305
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 110
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 150
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 305
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 110
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 150
Składniki
Miód, cukier i margarynę rozpuścić na patelni z łyżką wody, dodać przyprawę do pierników - zagotować a następnie wystudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem, kakao, dodać jajko oraz wystudzoną masę z patelni.Zagnieść ciasto, posypać mąką i zawinąć w folię aluminiową - odłożyć do lodówki na kilka dni.
Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm i foremkami wykrawamy pierniczki. dekorujemy lukrem wg uznania.