Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie ciasteczka o smaku piernika i wspaniałym zapachu. Można zawiesić je na choinkę lub udekorować świąteczny stół. Łakome nie tylko dla dzieci. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3970
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3970
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść na plastyczną masę i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Stolnicę podsypać niewielką ilością mąki i po kawałku rozwałkować ciasto na grubość maksymalnie 5 mm. Przy wałkowaniu trzeba uważać, aby ciasto nie rozrywało się.
Foremkami o różnych kształtach wykrawać ciasteczka i układać na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180 st.C przez ok. 10 minut.
Wystudzone ciasteczka można udekorować polewą z białej czekolady lub lukrem. Życzę SMACZNEGO!