Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie ciasteczka o smaku piernika i wspaniałym zapachu. Można zawiesić je na choinkę lub udekorować świąteczny stół. Łakome nie tylko dla dzieci. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7656
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7656
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść na plastyczną masę i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Stolnicę podsypać niewielką ilością mąki i po kawałku rozwałkować ciasto na grubość maksymalnie 5 mm. Przy wałkowaniu trzeba uważać, aby ciasto nie rozrywało się.
Foremkami o różnych kształtach wykrawać ciasteczka i układać na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180 st.C przez ok. 10 minut.
Wystudzone ciasteczka można udekorować polewą z białej czekolady lub lukrem. Życzę SMACZNEGO!