Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie ciasteczka o smaku piernika i wspaniałym zapachu. Można zawiesić je na choinkę lub udekorować świąteczny stół. Łakome nie tylko dla dzieci. Polecam.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7529
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2511
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7529
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2511
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść na plastyczną masę i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Stolnicę podsypać niewielką ilością mąki i po kawałku rozwałkować ciasto na grubość maksymalnie 5 mm. Przy wałkowaniu trzeba uważać, aby ciasto nie rozrywało się.
Foremkami o różnych kształtach wykrawać ciasteczka i układać na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180 st.C przez ok. 10 minut.
Wystudzone ciasteczka można udekorować polewą z białej czekolady lub lukrem. Życzę SMACZNEGO!