Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierniczki z lukrem"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
Składniki
??Miód z masłem podgrzej w rondelku. Zdejmij z kuchenki, dodaj drożdże i odstaw na kilka minut do wyrośnięcia.
Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną i cukrem pudrem. Dodaj przyprawę do piernika.
Do sypkich składników wlej zaczyn drożdżowy, wbij jajko i dołóż miękką margarynę.
Ciasto dokładnie zagnieć, rozwałkuj na dość cienki placek i wytnij ciasteczka w dowolnych kształtach.
Ułóż pierniczki na blasze i wstaw na 10-12 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Upieczone polej lukrem i udekoruj według uznania.Źródło: Telemax