Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierniczki z lukrem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
??Miód z masłem podgrzej w rondelku. Zdejmij z kuchenki, dodaj drożdże i odstaw na kilka minut do wyrośnięcia.
Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną i cukrem pudrem. Dodaj przyprawę do piernika.
Do sypkich składników wlej zaczyn drożdżowy, wbij jajko i dołóż miękką margarynę.
Ciasto dokładnie zagnieć, rozwałkuj na dość cienki placek i wytnij ciasteczka w dowolnych kształtach.
Ułóż pierniczki na blasze i wstaw na 10-12 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Upieczone polej lukrem i udekoruj według uznania.Źródło: Telemax