Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki zyskały wiele pochlebnych recenzji na blogu autorki. Postanowiłam wypróbować przepis. Co prawda lekko go zmodyfikowałam. Po upieczeniu były mięciutkie, potem lekko stwardniały. Ogólnie przepis uważam za świetny. Moja rodzina pierniczki bardzo chwali.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 91
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5699
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 91
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5699
Składniki
Skórkę pomarańczową drobno posiekać.Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, jajko, cukier puder, miód i skórkę pomarańczową. Ciasto zagnieść i dać do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy na 0,5 cm. Wykrawać pierniczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-12 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować lukrem. Można też oczywiście dodać jakieś ozdoby.