Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki zyskały wiele pochlebnych recenzji na blogu autorki. Postanowiłam wypróbować przepis. Co prawda lekko go zmodyfikowałam. Po upieczeniu były mięciutkie, potem lekko stwardniały. Ogólnie przepis uważam za świetny. Moja rodzina pierniczki bardzo chwali.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420244
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1698
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119616
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420244
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1698
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119616
Składniki
Skórkę pomarańczową drobno posiekać.Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, jajko, cukier puder, miód i skórkę pomarańczową. Ciasto zagnieść i dać do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy na 0,5 cm. Wykrawać pierniczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-12 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować lukrem. Można też oczywiście dodać jakieś ozdoby.