Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 39
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 56
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 55
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 65
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 32
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 39
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 56
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 55
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 65
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 32
Składniki
Margarynę wkladamy do garnka, dodajemy miód, przyprawe do piernika, kakao i powidła. Wszystko razem powoli podgrzewamy mieszając, ale nie wolno zagotować, jak się wszystko rozpuści i połączy odstawiamy do przestugnięcia. Mąkę przesiac z proszkiem oraz sodą. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy powoli mase piernikową oraz mąkę z proszkiem i sodą, wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok 60 minut w temp 170stC- do suchego patyczka. wystudzone ciasto polewamy lukrem.