Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny piernik z bakaliami na święta i nie tylko.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4472
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13370
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4472
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13370
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Składniki
Masło rozpuścić , ostudzić. Mąkę przesiać , wymieszać z sodą , proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie, jogurt, 4 łyżki powideł, wymieszać, dodać rozpuszczone masło i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 12 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 60 minut lub suchego patyczka.
Wystudzony piernik przekroić na połowę, jedną posmarować resztą powideł.
Przykryć drugą połową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać ciasto, posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić, kroić na porcje.