Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny piernik z bakaliami na święta i nie tylko.
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 57
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 353
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 76
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 194
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 57
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 353
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 76
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 194
Składniki
Masło rozpuścić , ostudzić. Mąkę przesiać , wymieszać z sodą , proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie, jogurt, 4 łyżki powideł, wymieszać, dodać rozpuszczone masło i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 12 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 60 minut lub suchego patyczka.
Wystudzony piernik przekroić na połowę, jedną posmarować resztą powideł.
Przykryć drugą połową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać ciasto, posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić, kroić na porcje.