Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny piernik z bakaliami na święta i nie tylko.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2359
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2359
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
Masło rozpuścić , ostudzić. Mąkę przesiać , wymieszać z sodą , proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie, jogurt, 4 łyżki powideł, wymieszać, dodać rozpuszczone masło i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 12 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 60 minut lub suchego patyczka.
Wystudzony piernik przekroić na połowę, jedną posmarować resztą powideł.
Przykryć drugą połową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać ciasto, posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić, kroić na porcje.