Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny piernik z bakaliami na święta i nie tylko.
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10862
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 410
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10862
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 410
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 402
Składniki
Masło rozpuścić , ostudzić. Mąkę przesiać , wymieszać z sodą , proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie, jogurt, 4 łyżki powideł, wymieszać, dodać rozpuszczone masło i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 12 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 60 minut lub suchego patyczka.
Wystudzony piernik przekroić na połowę, jedną posmarować resztą powideł.
Przykryć drugą połową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać ciasto, posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić, kroić na porcje.