Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny piernik z bakaliami na święta i nie tylko.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2367
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10497
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5501
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1040
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7975
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2367
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10497
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5501
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1040
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7975
Składniki
Masło rozpuścić , ostudzić. Mąkę przesiać , wymieszać z sodą , proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie, jogurt, 4 łyżki powideł, wymieszać, dodać rozpuszczone masło i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 12 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 60 minut lub suchego patyczka.
Wystudzony piernik przekroić na połowę, jedną posmarować resztą powideł.
Przykryć drugą połową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać ciasto, posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić, kroić na porcje.