Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik nie tylko na swięta. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10618
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12998
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10618
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12998
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Składniki
Ubić żółtka z cukrem, dodać olej i miód.
Przesiać mąkę z soda i proszkiem do pieczenia i z przyprawą do piernika. Do maki dodajemy ubite żółtka , nastepnie dodajemy esensje herbacianą i ubitą piane z białek. Cale ciasto mieszamy delikatnie, do tego dodajemy kakao i bakalie. Mieszamy wszystko jeszcze raz.
Ciasto włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą formy.
Piec ciasto około 60 minut w 180 stopni C. Ale trzeba pod koniec ciasto sprawdzać, ponieważ każdy piekarnik jest inny, aby sie ciasto nie przypaliło. Ja sprawdzam długa wykałaczką masę ciasta czy jest jeszcze surowa. .
Następnie ostudzone ciasto polewam masą czekoladową i posypuję migdałami.