Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki, o cytrynowym posmaku, to rozkosz dla podniebienia. Serdecznie polecam na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia i nie tylko. Kto raz przygotuje ten piernik będzie często do niego wracał.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Składniki
Masło, cukier, miód, przyprawę do piernika i kakao rozpuścić w większym naczyniu na gazie. Następnie poczekać aż wystygnie. Przygotować w tym czasie keksówkę o wymiarach 11x30 cm i wyłożyć papierem do pieczenia. Do przestudzonej masy dodać żółtka, jogurt wymieszany z sodą i etapami wsypywać mąkę. Całość ubić mikserem. Do jednolitej już masy dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wmieszać łyżką. Tak przygotowaną masę przelać do keksówki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem. Po całkowitym wystudzeniu przełożyć kremem cytrynowym. Przepis podałam we wcześniejszym poście. Na wierzch lukier cytrynowy. Następnie piernik dać do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.