Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik czekoladowo-bananowy"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 252
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4561
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 119
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 252
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4561
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 119
Składniki
Smaczne, szybkie ciasto, które znika do ostatniego okruszka. Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi
Jajka ubijam z cukrem, stopniowo wlewam miód oraz roztopioną margarynę.
Mąkę mieszam z kakao, sodą, przyprawą do piernika. Mieszankę dodaję do płynnych składników na przemian ze śmietaną. Na końcu dodaję banany pokrojone w grubą kostkę.
Ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu oprószam cukrem pudrem.
Kasia podpowiada
Taki piernik można dodatkowo wzbogacić posiekanymi dowolnymi orzechami, a także namoczonymi i odsączonymi rodzynkami.Źródło: Kobieta i życie