Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik czekoladowo-bananowy"
Polecam.
Odsłon: 309
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 309
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Smaczne, szybkie ciasto, które znika do ostatniego okruszka. Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi
Jajka ubijam z cukrem, stopniowo wlewam miód oraz roztopioną margarynę.
Mąkę mieszam z kakao, sodą, przyprawą do piernika. Mieszankę dodaję do płynnych składników na przemian ze śmietaną. Na końcu dodaję banany pokrojone w grubą kostkę.
Ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu oprószam cukrem pudrem.
Kasia podpowiada
Taki piernik można dodatkowo wzbogacić posiekanymi dowolnymi orzechami, a także namoczonymi i odsączonymi rodzynkami.Źródło: Kobieta i życie