Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Salaterka, nóż, deska do krojenia, łyżka, łyżeczka
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116301
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1488
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116301
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1488
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Liście sałaty urywamy po jednym i myjemy pod delikatnym strumieniem zimnej wody. Szczypior również myjemy oddzielając każdy. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce.
Po umyciu liście sałaty szarpiemy w rękach na 2-3 razy. Szczypior kroimy w krążki a rzodkiewkę w plasterki.
W naczyniu składamy składniki, dodajemy ocet, cukier, sól, mieszamy, a następnie dodajemy śmietanę o delikatnie mieszamy.
Podajemy do obiadu mięsnego.