Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Salaterka, nóż, deska do krojenia, łyżka, łyżeczka
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22508
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22508
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Składniki
Liście sałaty urywamy po jednym i myjemy pod delikatnym strumieniem zimnej wody. Szczypior również myjemy oddzielając każdy. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce.
Po umyciu liście sałaty szarpiemy w rękach na 2-3 razy. Szczypior kroimy w krążki a rzodkiewkę w plasterki.
W naczyniu składamy składniki, dodajemy ocet, cukier, sól, mieszamy, a następnie dodajemy śmietanę o delikatnie mieszamy.
Podajemy do obiadu mięsnego.