Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Salaterka, nóż, deska do krojenia, łyżka, łyżeczka
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 369
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 369
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Składniki
Liście sałaty urywamy po jednym i myjemy pod delikatnym strumieniem zimnej wody. Szczypior również myjemy oddzielając każdy. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce.
Po umyciu liście sałaty szarpiemy w rękach na 2-3 razy. Szczypior kroimy w krążki a rzodkiewkę w plasterki.
W naczyniu składamy składniki, dodajemy ocet, cukier, sól, mieszamy, a następnie dodajemy śmietanę o delikatnie mieszamy.
Podajemy do obiadu mięsnego.