Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernik drożdżowy"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 139
Królowa grilla :)
Odsłon: 1263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 192
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 139
Królowa grilla :)
Odsłon: 1263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 192
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Składniki
Ciasto: cukier utrzyj z drożdżami. Dodaj utarte żółtka, olej, miód, mąkę wymieszaną z sodą, przyprawę do piernika i ubitą pianę z białek.
Wyrób. Ciasto podziel na 3 części. Placki piecz 12-15 min w 170°C. Ew. upiecz jeden placek i przekrój na trzy.
Krem: szklankę mleka i cukry zagotuj. Wlej resztę mleka wymieszaną z mąkami i żółtkami. Ugotuj, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń.
Jeden placek posmaruj powidłami, ułóż drugi placek. Rozsmaruj krem, ułóż trzeci placek. Udekoruj polewą.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie