Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na piernik, który nie musi dojrzewać. Dodatek kawy gwarantuje niebanalne doznania. Piekłam go w wigilię na ostatnią chwilę i nie żałuję wyszedł rewelacyjny!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326698
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16995
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326698
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16995
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na pusztystą masę. Dodajemy do nich miód, masło i ostudzoną kawę, cały czas ucierając. Mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Wsypujemy do masy miodowej i mieszamy. Suszone śliwki kroimy na kawałki, orzechy siekamy wraz z suszoną żurawiną. Owoce obtaczamy w mące i dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do keksówki ciasto. Pieczemy 90 minut w 180 C. W połowie nakrywamy folią aluminiową. Studzimy. Kroimy na 3 części i przekładamy powidłami. Polewamy czekoladą i zostawiamy do ostygnięcia.