Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 182
Składniki
KARMEL-na suchą patelnie wsypujemy 0,5 szklanki cukru prażymy do rozpuszczenia gdy jest brązowy wlewamy 2/3szkl. wody podgrzewamy aż otrzymamy jednolity płyn studzimy
CIASTO-jajka ucieramy z cukrem dodajemy śmietanę i pozostałe składniki na końcu karmel
PIECZENIE-piernik piekę w 2 blaszkach keksowych o długości 30 cm