Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1570
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 334
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1570
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 334
Składniki
KARMEL-na suchą patelnie wsypujemy 0,5 szklanki cukru prażymy do rozpuszczenia gdy jest brązowy wlewamy 2/3szkl. wody podgrzewamy aż otrzymamy jednolity płyn studzimy
CIASTO-jajka ucieramy z cukrem dodajemy śmietanę i pozostałe składniki na końcu karmel
PIECZENIE-piernik piekę w 2 blaszkach keksowych o długości 30 cm