Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34570
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2189
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34570
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2189
Składniki
KARMEL-na suchą patelnie wsypujemy 0,5 szklanki cukru prażymy do rozpuszczenia gdy jest brązowy wlewamy 2/3szkl. wody podgrzewamy aż otrzymamy jednolity płyn studzimy
CIASTO-jajka ucieramy z cukrem dodajemy śmietanę i pozostałe składniki na końcu karmel
PIECZENIE-piernik piekę w 2 blaszkach keksowych o długości 30 cm