Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik łyżką mieszany to szybkie i niesamowicie proste ciasto. Wychodzi, puszysty i cudownie wilgotny w środku. Podczas pieczenia jego korzenna nuta roznosi się po całym domu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 557
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 910
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 652
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 557
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 910
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 652
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sodę, cukier, kakao i przyprawę do piernika. Składniki wymieszaj.
Do sypkich produktów dodaj mokre składniki: olej, mleko, jajka oraz miód. Ciasto na piernik wymieszaj drewnianą łyżką. Ciasto mieszaj tylko do momentu połączenia składników.
Na koniec do ciasta na piernik dodaj bakalie i orzechy. Ponownie wymieszaj ciasto.
Tortownicę wściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Piernik łyżką mieszamy wstaw do pieca. Piecz przez około 55 minut (do suchego patyczka).