Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik łyżką mieszany to szybkie i niesamowicie proste ciasto. Wychodzi, puszysty i cudownie wilgotny w środku. Podczas pieczenia jego korzenna nuta roznosi się po całym domu.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 433
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2750
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 102
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 104
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 433
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2750
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 102
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 104
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sodę, cukier, kakao i przyprawę do piernika. Składniki wymieszaj.
Do sypkich produktów dodaj mokre składniki: olej, mleko, jajka oraz miód. Ciasto na piernik wymieszaj drewnianą łyżką. Ciasto mieszaj tylko do momentu połączenia składników.
Na koniec do ciasta na piernik dodaj bakalie i orzechy. Ponownie wymieszaj ciasto.
Tortownicę wściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Piernik łyżką mieszamy wstaw do pieca. Piecz przez około 55 minut (do suchego patyczka).