Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zjeżdża się cała rodzina? W takim razie będzie ci potrzebny przepis na piernik na dużą blachę! Pysznego ciasta starczy dla każdego członka rodziny, a i znajdą się dodatkowe porcje na dokładki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 353
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1427
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 353
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1427
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i dodawaj po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawaj porcjami miód i mąkę wymieszaną z przyprawą, sodą, kakao i śmietaną. Na koniec dodaj ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszaj z ciastem.
Przelej wszystko na dużą blachę. Piecz w temp. 165 stopni przez godzinę do tzw. suchego patyczka. Ostudź ciasto i przełóż powidłami i dżemem. Rozpuść czekoladę z masłem i polej polewą piernik. Poczekaj aż ostygnie. Piernik na dużą blachę gotowy!