Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zjeżdża się cała rodzina? W takim razie będzie ci potrzebny przepis na piernik na dużą blachę! Pysznego ciasta starczy dla każdego członka rodziny, a i znajdą się dodatkowe porcje na dokładki.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3521
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3239
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 252
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 199
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3521
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3239
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 252
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 199
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i dodawaj po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawaj porcjami miód i mąkę wymieszaną z przyprawą, sodą, kakao i śmietaną. Na koniec dodaj ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszaj z ciastem.
Przelej wszystko na dużą blachę. Piecz w temp. 165 stopni przez godzinę do tzw. suchego patyczka. Ostudź ciasto i przełóż powidłami i dżemem. Rozpuść czekoladę z masłem i polej polewą piernik. Poczekaj aż ostygnie. Piernik na dużą blachę gotowy!