Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zjeżdża się cała rodzina? W takim razie będzie ci potrzebny przepis na piernik na dużą blachę! Pysznego ciasta starczy dla każdego członka rodziny, a i znajdą się dodatkowe porcje na dokładki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3814
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3814
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i dodawaj po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawaj porcjami miód i mąkę wymieszaną z przyprawą, sodą, kakao i śmietaną. Na koniec dodaj ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszaj z ciastem.
Przelej wszystko na dużą blachę. Piecz w temp. 165 stopni przez godzinę do tzw. suchego patyczka. Ostudź ciasto i przełóż powidłami i dżemem. Rozpuść czekoladę z masłem i polej polewą piernik. Poczekaj aż ostygnie. Piernik na dużą blachę gotowy!