Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zjeżdża się cała rodzina? W takim razie będzie ci potrzebny przepis na piernik na dużą blachę! Pysznego ciasta starczy dla każdego członka rodziny, a i znajdą się dodatkowe porcje na dokładki.
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 45
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 26
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 915
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 105
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 79
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 167
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 45
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 26
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 915
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 105
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 79
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 167
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i dodawaj po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawaj porcjami miód i mąkę wymieszaną z przyprawą, sodą, kakao i śmietaną. Na koniec dodaj ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszaj z ciastem.
Przelej wszystko na dużą blachę. Piecz w temp. 165 stopni przez godzinę do tzw. suchego patyczka. Ostudź ciasto i przełóż powidłami i dżemem. Rozpuść czekoladę z masłem i polej polewą piernik. Poczekaj aż ostygnie. Piernik na dużą blachę gotowy!