Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest mięciutki, aromatyczne. Polecam :)
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 119
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 216
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1972
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 119
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 216
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1972
Składniki
Herbatę, cukier, miód, masło, kakao, przyprawę korzenną przełożyć do garnka i umieścić na gazie. Podgrzewać i mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Odstawić do wystudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do masy w garnku i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać do połączenia składników. Dodać jeszcze pianę z białek i delikatnie połączyć całość. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie 20 x 30 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 min. Upieczone, wystudzone ciasto przekroić na dwie części, a następnie wzdłuż. Uzyskamy cztery kawałki ciasta. Do pieczenia można użyć keksówki, wtedy wystarczy ciasto pokroić tylko wzdłuż. Posmarować powidłami. Docisnąć ciasto. W rondelku połączyć masło z czekoladą i śmietaną. Podgrzewać, mieszać, aż powstanie gładka masa. Wierzch i boki ciasta posmarować czekoladą. Udekorować orzechami włoskimi. Smacznego