Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie dobry i delikatnie wilgotny. Słodkość pochodzi z banana i brązowego cukru, u mnie kokosowego. Piernik z orzechami, przełożony masą serową.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24323
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24323
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Składniki
Blaszka keksówka ok. 30 cm. Formę wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem. Orzechy posiekaj. Wybierz pomidory z zalewy i zblenduj je na gładko z bananem, cukrem i olejem. Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką. Dodaj posiekane orzechy, wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę. Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka. Masa. Schłodzone serki wymieszaj z cukrem. Przestudzone ciasto przetnij wzdłuż na pół i odkrój ewentualne nierówności. Masą przełóż ciasto, wstaw do lodówki. Polewa. Czekoladę rozpuść z oliwą ( nie dopuszczaj do zagotowania ). Lekko ciepłą polewą polej piernik. Udekoruj jagodami goji, które krótko moczymy w ciepłej wodzie i osączamy.