Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik postny, mający swe korzenie w wschodnich regionach Polski. Ciasto pieczone bez użycia jaj, nie wymaga leżakowania tak ja piernik staropolski . Pachnący miodem,przyprawami i bardzo puszysty i wilgotny.
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 173
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 185
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 521
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 173
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 185
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 521
Składniki
owidła przekładamy do miski, odmierzamy taką samą ilość wody (czyli cały słoik po powidłach). Cały czas mieszając dodajemy pozostałe składniki, mieszamy do momentu aż powstanie jednolita masa. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C ok.40 min.
Po upieczeniu piernik można przełożyć np. powidłami i polać czekoladą.