Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto w sam raz do popołudniowej kawki
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 783
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4230
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17613
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 783
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4230
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17613
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po 1 żółtku, ucierać. Dodawać porcjami miód, mąkę wymieszaną z kakao, przyprawą do piernika i sodą. Dodać śmietanę. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z ciastem. Całość wyłożyć do formy. Piec około 1 godzinę w temperaturze 165 stopni, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować powidłami i przykryć druga połową. Z czekolady, masła i mleka zagotować polewę. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto.