Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto w sam raz do popołudniowej kawki
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421655
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2130
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421655
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2130
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po 1 żółtku, ucierać. Dodawać porcjami miód, mąkę wymieszaną z kakao, przyprawą do piernika i sodą. Dodać śmietanę. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z ciastem. Całość wyłożyć do formy. Piec około 1 godzinę w temperaturze 165 stopni, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować powidłami i przykryć druga połową. Z czekolady, masła i mleka zagotować polewę. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto.