Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik z bakaliami apetycznie i smacznie. Na każdą imprezkę na szybko.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4793
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3307
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4793
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3307
Składniki
Margarynę miksuję razem z cukrem na białą, puszystą masę. Dodaję jajka i dalej ucieram. Następnie dodaję partiami przesianą mąką z sodą i kakao na zmianę z mlekiem. Dodaję powidła, przyprawę do piernika, rodzynki, orzechy i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszam do połączenia składników. Formę na ciasto wykładam papierem do pieczenia. Do keksówki przekładam masę, wyrównuję i wkładam do piekarnika - 180*C. Piekę ok. 60 - 70 minut.