Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik z bakaliami apetycznie i smacznie. Na każdą imprezkę na szybko.
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4656
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4656
Składniki
Margarynę miksuję razem z cukrem na białą, puszystą masę. Dodaję jajka i dalej ucieram. Następnie dodaję partiami przesianą mąką z sodą i kakao na zmianę z mlekiem. Dodaję powidła, przyprawę do piernika, rodzynki, orzechy i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszam do połączenia składników. Formę na ciasto wykładam papierem do pieczenia. Do keksówki przekładam masę, wyrównuję i wkładam do piekarnika - 180*C. Piekę ok. 60 - 70 minut.