Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania piernik. Ale choć jest bardzo prosty w wykonaniu, to efekt jest pyszny. Piernik jest aromatyczny i wilgotny, bardzo długo pozostaje świeży, a z każdym dniem jest lepszy.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5540
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7741
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5305
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5540
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7741
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5305
Składniki
Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Orzechy posiekać. Jajka połączyć z kefirem, miodem oraz olejem. Do miski dodać mąkę, cukier, kakao, sodę oraz przyprawę do pienika. Zmiksować do połączenia składników, dodać orzechy i żurawinę, wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Piec 50-60 minut, do suchego patyczka. Wystudzić.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą. Można udekorować ozdobami cukrowymi.