Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z cukinią aromatyczne i wilgotne pachnące piernikiem idealne na każdą okazję.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Składniki
Cukinię obierz usuń pestki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jajka ubij z cukrem, dodaj olej, powidła, cukinię dokładnie wymieszaj dodaj przesianą mąkę z proszkiem, cynamonem,kakao i przyprawę do piernika.
Blachę 20x25 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto. Piecz w temperaturze 180 st około 35 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego.