Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik z dżemem z czarnej porzeczki i cynamonem. Pyszny i wilgotny:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4406
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26286
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1581
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4406
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26286
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1581
Składniki
Mąkę, sodę, kakao przesiewamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, dżem z czarnej porzeczki, wbijamy jajka, wlewamy mleko i olej i wszystko razem dokładnie miksujemy blenderem. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy - u mnie była to mała tortownica. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 40 min. Po upieczeniu dekorujemy według uznania pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.