Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto bez użycia miksera do kawki czy herbatki idealne polecam
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w kostkę i włożyć do dużej miski ,garnka
Do 2 miski wsypuję wszystkie sypkie składniki mąkę ,proszek do pieczenia, sodę ,cukier ,cukier wanilinowy ,przyprawę do piernika wszystko mieszam
Jajka wbijam do miseczki i zbijam widelcem
Do miski z jabłkami wlewam jajka wsypuję rodzynki wlewam olej dodaję sypkie składniki wszystko mieszam i wykładam ciasto do wyłożonej papierem formy i nasmarowanej .Forma 28 cm
Nagrzewam piekarnik na 180 i piekę ciasto na środkowej pulce bez termo obiegu w 180 stopniach stopniach 45 minut .
U pieczone gorące ciasto po wyjęciu posypuję cukrem pudrem odstawiam do ostygnięcia i można zajadać życzę smacznego ,po dokładne instrukcje jak wykonać ciasto zapraszam na film po niże.j