Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony gdzieś w internecie, odczekał swoje...i w końcu nadszedł jego czas. Polecany szczególnie uważającym na cholesterol.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Składniki
Wszystkie składniki wymieszałem, mąka była przesiana z proszkiem i sodą. Jeżeli masa wychodzi zbyt zbita-gęsta można dodać odrobinę wody. Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę na samym końcu, żeby nie ściemniały, a następnie wymieszałem z ciastem.
Użyłem foremki 23x23cm, piekłem 45 minut w 180 stopniach. Ciasto okazało się słodkie, dlatego przełożyłem je kwaśnym dżemem z pigwowca, ale nie jest to konieczne.