Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony gdzieś w internecie, odczekał swoje...i w końcu nadszedł jego czas. Polecany szczególnie uważającym na cholesterol.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Składniki
Wszystkie składniki wymieszałem, mąka była przesiana z proszkiem i sodą. Jeżeli masa wychodzi zbyt zbita-gęsta można dodać odrobinę wody. Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę na samym końcu, żeby nie ściemniały, a następnie wymieszałem z ciastem.
Użyłem foremki 23x23cm, piekłem 45 minut w 180 stopniach. Ciasto okazało się słodkie, dlatego przełożyłem je kwaśnym dżemem z pigwowca, ale nie jest to konieczne.