Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony gdzieś w internecie, odczekał swoje...i w końcu nadszedł jego czas. Polecany szczególnie uważającym na cholesterol.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 20
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 20
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
Wszystkie składniki wymieszałem, mąka była przesiana z proszkiem i sodą. Jeżeli masa wychodzi zbyt zbita-gęsta można dodać odrobinę wody. Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę na samym końcu, żeby nie ściemniały, a następnie wymieszałem z ciastem.
Użyłem foremki 23x23cm, piekłem 45 minut w 180 stopniach. Ciasto okazało się słodkie, dlatego przełożyłem je kwaśnym dżemem z pigwowca, ale nie jest to konieczne.