Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony gdzieś w internecie, odczekał swoje...i w końcu nadszedł jego czas. Polecany szczególnie uważającym na cholesterol.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Wszystkie składniki wymieszałem, mąka była przesiana z proszkiem i sodą. Jeżeli masa wychodzi zbyt zbita-gęsta można dodać odrobinę wody. Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę na samym końcu, żeby nie ściemniały, a następnie wymieszałem z ciastem.
Użyłem foremki 23x23cm, piekłem 45 minut w 180 stopniach. Ciasto okazało się słodkie, dlatego przełożyłem je kwaśnym dżemem z pigwowca, ale nie jest to konieczne.