Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wilgotny piernik z dżemem z czarnej porzeczki /lub wiśni/,suszonymi śliwkami i jabłkiem. Można go polukrować, polać polewą czekoladową albo zwyczajnie posypać cukrem pudrem.
Polecam.
Odsłon: 133
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 120
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17051
Polecam.
Odsłon: 133
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 120
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17051
Składniki
Jajka ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą pianę. Następnie ciągle ubijając powoli wlewamy olej. Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cynamon, przyprawę do piernika i sodę. Mieszankę suchych produktów dodajemy porcjami do ubijanych jajek na przemian z dżemem i mlekiem /o temperaturze pokojowej/. Kiedy już dodamy powyższe produkty dodajemy pokrojone śliwki i obrane, również pokrojone w kostkę jabłko. Delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy do babki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy "do suchego patyczka" ok. 60 min.