Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wilgotny piernik z dżemem z czarnej porzeczki /lub wiśni/,suszonymi śliwkami i jabłkiem. Można go polukrować, polać polewą czekoladową albo zwyczajnie posypać cukrem pudrem.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 68
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 68
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Składniki
Jajka ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą pianę. Następnie ciągle ubijając powoli wlewamy olej. Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cynamon, przyprawę do piernika i sodę. Mieszankę suchych produktów dodajemy porcjami do ubijanych jajek na przemian z dżemem i mlekiem /o temperaturze pokojowej/. Kiedy już dodamy powyższe produkty dodajemy pokrojone śliwki i obrane, również pokrojone w kostkę jabłko. Delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy do babki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy "do suchego patyczka" ok. 60 min.