Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wilgotny piernik z dżemem z czarnej porzeczki /lub wiśni/,suszonymi śliwkami i jabłkiem. Można go polukrować, polać polewą czekoladową albo zwyczajnie posypać cukrem pudrem.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91024
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38272
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 287
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91024
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38272
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 287
Składniki
Jajka ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą pianę. Następnie ciągle ubijając powoli wlewamy olej. Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cynamon, przyprawę do piernika i sodę. Mieszankę suchych produktów dodajemy porcjami do ubijanych jajek na przemian z dżemem i mlekiem /o temperaturze pokojowej/. Kiedy już dodamy powyższe produkty dodajemy pokrojone śliwki i obrane, również pokrojone w kostkę jabłko. Delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy do babki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy "do suchego patyczka" ok. 60 min.