Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko, nawet bez użycia miksera. Efekt? Rewelacyjny!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15075
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15075
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Masło stopić, dodać przecier jabłkowy i cukier, połączyć. Następnie dodać mąkę z sodą, kakao i przyprawy oraz skórkę pomarańczową. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia (jeśli mamy sylikonową wystarczy wysmarować ją tłuszczem). Przełożyć ciasto, piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Gdyby ciasto za bardzo przypiekało się z góry, przykryć folią aluminiową. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.