Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko, nawet bez użycia miksera. Efekt? Rewelacyjny!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Masło stopić, dodać przecier jabłkowy i cukier, połączyć. Następnie dodać mąkę z sodą, kakao i przyprawy oraz skórkę pomarańczową. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia (jeśli mamy sylikonową wystarczy wysmarować ją tłuszczem). Przełożyć ciasto, piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Gdyby ciasto za bardzo przypiekało się z góry, przykryć folią aluminiową. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.