Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko, nawet bez użycia miksera. Efekt? Rewelacyjny!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10542
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12947
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10542
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12947
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4691
Składniki
Masło stopić, dodać przecier jabłkowy i cukier, połączyć. Następnie dodać mąkę z sodą, kakao i przyprawy oraz skórkę pomarańczową. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia (jeśli mamy sylikonową wystarczy wysmarować ją tłuszczem). Przełożyć ciasto, piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Gdyby ciasto za bardzo przypiekało się z góry, przykryć folią aluminiową. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.