Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik na świąteczne dni, wilgotny, mocno korzenny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2305
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421486
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2088
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2305
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421486
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2088
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i dodawanymi kolejno żółtkami na puszystą masę Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia, sodą przyprawą korzenną i kakao Do masy maślano-żółtkowej dodawać partiami, nie przerywając miksowania, przesianą mąkę, śmietanę i powidła
Białka ubić na sztywną pianę, wyłożyć na ciasto. Na pianę wsypać posiekane bakalie. Wszystko delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Dwie formy keksówki wysmarować masłem, obsypać tartą bułką i napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 50 - 60 minut
Wyjąć z piekarnika,a po lekkim przestudzeniu pierniki wyjąć z form i wystudzić Po całkowitym wystudzeniu polukrować lukrem wykonanym z ww składników. Lukru nie trzeba ucierać, wystarczy tylko dokładnie wymieszać składniki